Top posting users this week

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Toborzás (Karakter szabályok)
Kedd Nov. 28, 2017 1:06 pm by Sinon

» Szakzsargon (Az oldalon használt rövidítések, kifejezések)
Vas. Aug. 27, 2017 10:47 am by Sinon

» Bevetési Protokoll (Alapszabályzat)
Vas. Aug. 27, 2017 10:09 am by Sinon

Január 2019
Hétf.KeddSzer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Bevetési Protokoll (Alapszabályzat)

Go down

Bevetési Protokoll (Alapszabályzat)

Témanyitás by Sinon on Vas. Aug. 27, 2017 10:09 am

Tehát megtaláltad a szabályzatot. Örülök.

Csapjunk is bele.

Jelen sorok elolvasása mindenki számára kötelező, akár járt már más FRPG-n, akár nem. Az ugyanis, ami itt szerepel, mindenki számára érvényes. Ha elolvasta, ha nem.

Az oldal üzemeltetői és a staff kijelenti, hogy munkájukból anyagi hasznuk nem származik.

A fórum egészén érvényes a Netikett. Ennek ismerete épp olyan fontos, mint a szabályzaté, így mindenkinek melegen ajánljuk, hogy amennyiben még nem tette meg, most kerítsen rá sort.


Az oldalon csakis elfogadott előtörténettel kezdheted meg a játékot. Ennek hiányában bármilyen hozzászólást kérdés és figyelmeztetés nélkül törlünk! Ez alól csak az avatarsorsoló és a fórum kérdések topikja képez kivételt.

Az oldalon a Staff végzi el az admini és moderátori teendőket. Az ő szavuk minden kérdésben döntő érvényű, akár tetszik ez a játékosoknak, akár nem. Panasztételre van lehetőség, PM formájában Sinonnál (vagyis nálam, és a rólam szóló panaszokat is meg fogom hallgatni). Amennyiben úgy érzed igazságtalanság történt, vagy egy staff tag úgy viselkedett veled, ahogy nem illendő, jelezd ezt panaszlevél formájában és felmérjük a problémát, illetve ha szükséges, javítunk rajta.
Spoiler:
Hisztikkel azonban kéretik nem bombázni a staffot. Nem kérünk a „x staff tag szemétláda velem” típusú üzenetekből. Nem szociális munkát végzünk, hanem egy oldalt vezetünk, így fenntartjuk a jogot, hogy ne pátyolgassuk mindenki lelkét, és ne feleljünk meg minden játékosnak. Ugyanígy fenntartjuk a tévedés jogát.

Az oldal fair módon üzemel, melynek közismert kvalitása, hogy nem felel meg minden egyes játékosnak minden. Játékos játékos elleni küzdelmek esetén az egyik fél mindenképp veszteni fog, a szörnyek elleni harcokban is megeshet, hogy nem az ellenfeleid halnak meg. Törődj bele, hogy nem vagy sérthetetlen.

Ennek értelmében az OP (Over Powered) és VP (Nemtől függően Verhetetlen Pisti/Panni, avagy Vér Pisti/Panni) karakterek kijátszását nem toleráljuk! Senki sem legyőzhetetlen, nem talál telibe mindig, nem tud elkerülni mindent. Ha az oldalon ilyesmit tapasztalunk az adott karakter kijátszóját büntetésben részesítjük.

Az oldal szabályainak megszegését többféle módon büntetjük:
Az első két kihágásért figyelmeztetésben részesítjük az adott játékost. Neve felkerül a figyelmeztetések listájára.
A harmadikért egy napos ban-t osztunk ki, melynek tétlen ideje alatt az adott játékos újra elolvashatja a szabályokat.
A negyedikért egy hetes ban jár, és az illető játékos felkerül az oldal feketelistájára.
Az ötödik kihágásért véglegesen kitiltjuk a játékost.
(Rendhagyó esetekben a staff cselekedhet másként. )

Ennek ismeretében álljon itt:
Az oldal nem kezdőbarát!
Ez három dolgot jelent. Az első, hogy az oldal harcrendszere nem egyszerű, megértésére és megtanulására időt kell szánni. Ezen azonban nem változtatunk, csak ha mi is úgy ítéljük jónak.
Másodszor, aki még sosem játszott fórumos szerepjátékokkal, annak ajánljuk, hogy keressen egy másik oldalt, ahol könnyebb lesz számára az indulás, és később, mikor már ráérzett a szerepjátékok lényegére, akkor térjen ide vissza. Az oldal rendszere ugyanis nem a végletekig egyszerűsített, inkább a hatékonyságot, egy bizonyos fokú realizmust és a játék élvezetét helyezi előtérbe.
Harmadszor, aki mégis itt kezdi el az FRPG világában tett kalandozásait, azelőtt kalapemeléssel tisztelgünk bátorsága miatt, s természetesen ugyanúgy megadunk neki minden segítséget, ahogy a többi játékosnak is. Nem lesz kivételezett azért, mert kezdő, de nem is nézzük le ezért.

Mindenkit megkérünk továbbá, hogy ne keverjük az IC (In Character) és az OOC (Out Of Character) információkat, történéseket. Válasszuk el egymástól a karaktert és a játékost, s jegyezzük meg: Ami a játéktéren zajlik, és ami a játéktéren túl, nem vegyülhet!
Ha két karakter az egyik percben még jóban van ne utálják meg egymást a következőre, pusztán azért, mert a játékosok összevesztek. Ami a játéktéren zajlik, az nem a játékosok ellen szól.

A szabályzat következő része a Szakzsargon topikban lelhető fel. Mindenki vegye útját afelé.
avatar
Sinon
Admin

Posts : 5
Join date : 2017. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gungaleonline-ce.board-directory.net

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.