Top posting users this week

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

Latest topics
» Toborzás (Karakter szabályok)
Kedd Nov. 28, 2017 1:06 pm by Sinon

» Szakzsargon (Az oldalon használt rövidítések, kifejezések)
Vas. Aug. 27, 2017 10:47 am by Sinon

» Bevetési Protokoll (Alapszabályzat)
Vas. Aug. 27, 2017 10:09 am by Sinon

Január 2019
Hétf.KeddSzer.Csüt.Pént.Szomb.Vas.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar


Toborzás (Karakter szabályok)

Go down

Toborzás (Karakter szabályok)

Témanyitás by Sinon on Kedd Nov. 28, 2017 1:06 pm

Jelen sorok taglalják az oldalon létrehozott karakterekre vonatkozó szabályokat. Érdemes végigolvasni, mert a karakteralkotáshoz ez tartalmazza a legtöbb információt.

Kezdjük is az elején.

Mivel maga a játék két síkon fut párhuzamosan (ICU térben és ICC térben) így előfordulhat, hogy egy adott karakternek több avataralanya legyen. Értelemszerűen kettő az optimális, ahol az egyik alany az IC User arca, míg a másik a GGO-ban felvett karakterének kinézete. A staff beleegyezésével előfordulhat egy harmadik típusú avataralany, amely a karaktert teljes felszerelésben, sisakban és páncélban ábrázolja.
Az oldalon ezek maximális mérete: 150x250 pixel, s a játékos bármelyiket szabadon használhatja, amíg feltünteti valamilyen formában (preferáltan a karakterlapján), hogy melyik „arca” tartozik az ICU térhez, és melyik az ICC térhez.

Ennek okán előfordulhatnak az oldalon úgynevezett ikrek, vagyis olyan karakterek, akik egy avataralanyt használnak. Ennek egyetlen megkötése van: csak ellentétes térben használhatóak.
Vagyis, ha valaki ICU térben használ egy alanyt, azt az utána következő csak ICC térben használhatja, és visszafelé.


Regisztrációkor a karaktered nevét add meg! Ha ezeket a sorokat regisztráció után olvasod, nyugodtan szólj valamelyik staff tagnak, és megváltoztatja neked.
Ezen felül mivel létezik az IC multi fogalma, kéretik a GGO-ban használt karakternévvel regisztrálni. Ez egy esetben megegyezhet az ICU névvel, hisz előfordul, hogy valaki a saját nevével regisztrál egy játékba, de a multiknál ez már nem opció. (Ahogy egy MMO-ban sem lehet két ugyanolyan nevű karakter, a fórum sem engedi ezt.)
Plusz info: A Gun Gale Online canon szerint a karakternévben nem lehetnek számok, így mi sem fogadunk el Sinon234 karakterneveket.

Álljon itt, hogy a canonban felbukkanó karakterek, vagyis bárki, aki az animében, mangában, regényben, játékokban arccal és névvel szerepel, a staff számára fenntartott karakterek.


Mivel a GGO sorsolja a karakterek kinézetét, így az oldalon is effélét működtetünk. Míg ICU térben a játékos megkötések nélkül választhat avatart, – úgy néz ki, ahogy a user akarja, – ICC térben némiképp változik a helyzet.

Minden játékos az avatarsorsoló topikban feltüntetett archetípusokból választhat, melyek, – az ott leírtak szerint, – más kezdő statokkal és avialanybeli megkötésekkel bírnak.
Az avatarsorsolás menetéről az avatarsorsolóban találtok bővebb információt.


Az oldal rendelkezik előtörténet és karakterlap sablonnal, mely bár szabadon díszíthető (értsd: aki ért html kódoláshoz, vagy egyéb módon szeretné feldobni az et-t vagy a karakterlapot, az bátran megteheti), minden elemében kötelező érvényű!
Ha a beküldött előtörténetben nem szerepelnek a sablonban megadott pontok, vagy hiányosak, az et elutasításra kerül és a staff visszaküldi javítás céljából. Akkor is, ha történetileg kerek egész, és elfogadható lenne amúgy az alkotás.


Multik:

Az oldal két típusú multit különböztet meg: OOC multi és IC multi. (Ezekről bővebben a Szakzsargonban olvashattok.)

Erre a két típusra külön szabályok érvényesek.

OOC multit egy játékos csakis 100 hozzászólás után indíthat. Ezek a multik külön előtörténettel kell, hogy rendelkezzenek, avataralanyuk csak a fentebb taglalt szabályok mentén egyezhet meg (de a többi játékos felé egy kedves gesztus, ha teljesen új „szereplőgárdát” választasz a multijaidnak). Az ilyen karakterek részt vehetnek ugyanazon a küldetésen, játszhatnak egyszerre ugyanabban a játékban.

Spoiler:
De kéretik nem a saját multijaiddal tápolni a karaktereidet. Önmagad ellen ne játssz PvP meccseket, és ne induljon úgy küldetés, hogy csak egy user karakterei szerepelnek benne. Az efféle „maszturbációs” játékokat a staff nem tolerálja. Ezért aztán az ilyen multik nem adhatnak át egymásnak tárgyakat sem, elkerülendő a tápolást.


Ha valaki ezektől a szabályoktól eltérően indít OOC multit (pl.: nincs meg a 100 hozzászólása) az adott regisztrációt kérdés nélkül töröljük. (Kivételek akadhatnak, de csakis stafftól kapott engedéllyel.)


Az IC multik más szabályok alá esnek.

IC multit egy játékos már 50 hozzászólás után indíthat, melyeknek új előtörténetet nem kell alkotni, egyetlen pályázat formájában igényelhetőek a stafftól (melyben a játékos taglalja, hogy miért alkot új karaktert). Ezen felül, mivel az ilyen karaktereknek ugyanaz az IC Usere, így természetesen minden esetben azonos az ICU-hoz használt avataralanyuk is.

Ellenben az IC multik egy játékban nem szerepelhetnek! Sem küldetésen, sem pvp játékokon, sem egyszerű ismerkedéseken nem bukkanhatnak fel egyszerre, hiszen ezek a karakterek egy személyhez tartoznak.

Az OOC multiktól eltérően azonban, az IC multik képesek egymással megosztani a felszerelésüket. (Sok MMO él azzal a trükkel, hogy az egy account-hoz tartozó karakterek egy megosztott „bankkal”, „raktárral” rendelkeznek, amelyhez mindketten hozzáférnek.)
Azonban még itt jeleznénk, hogy vannak tárgyak, melyek semmilyen módon nem adhatóak át más játékosoknak, – mely az adott tárgy leírásában jelzésre kerül, – így az ilyeneket az IC multival sem lehet megosztani!


Aktivitás és inaktivitás:

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben nincs ideje, kedve, ihlete az íráshoz, vagy akár csak egy karakteréhez, azt jelezze az erre kijelölt Hiányzások topikban.
Spoiler:
Nincs illúziónk arról, hogy a fórumozás időigényes dolog, pláne alkotókedvet igényel. Előfordul, hogy a munka, az iskola, a család, vagy bármilyen más külső tényező beleszól a játékra fordítható időbe, átéltük mi is. Azt is tudjuk, hogy az IRL dolgok előnyt élveznek, a játékkal szemben, ez valószínűleg mindenkinél így van.

Amennyiben ez elmarad, és a játékos egy hónapig nem jelentkezik be az adott karakterrel, inaktív státuszba kerül. Az inaktív karakter a már megkezdett küldetéseken NJK-nak minősül, jutalmat csakis a játékos által lejátszott körökre kap, valamint nem részesül az Osztaga által nyújtott bónuszokból (ha van ilyen).

Ha egy játékos két hónapig nem lép be az adott karakterrel, Logout státuszba kerül, vagyis úgy vesszük, hogy letette a játékot, más elfoglaltságot talált magának, és nem kíván a fórummal foglalkozni.

Amennyiben a játékos jelzi, hogy nem tud az oldallal foglalkozni, tehát bejelentkezik a Hiányzások topikban, AFK státuszba kerül, amelyben továbbra is részesül az osztaga nyújtotta bónuszokból, de a megkezdett küldetésein NJK-nak minősül, mintha inaktív lenne, hacsak a játékos nem jelzi, hogy a küldetéseit folytatni kívánja.

Ugyancsak AFK státuszba kerül az a karakter, akivel a játékos egy hónapon belül belép, de egyetlen posztot sem ír IC térben. Amennyiben ez az idő eléri a két hónapot, inaktívvá, majd a harmadik hónapban Logout karakterré válik.


A karaktereket érintő szabályok végére értek, a következő állomás az Általános felhasználói feltételek nevet viseli és a játék szabályairól, a küldetések típusairól szól. Kérünk minden kedves játékost, hogy fáradjon oda.
avatar
Sinon
Admin

Posts : 5
Join date : 2017. Jul. 29.

Felhasználó profiljának megtekintése http://gungaleonline-ce.board-directory.net

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.